Dezvăluiri din meniul meu special de la Camino, de săptămâna asta: crema de rădăcinoase. Îmi place grozav și găsesc că merge grozav cu brânza de capră. Am făcut-o acum câteva săptămâni la Viscri, dar acolo am aromat-o cu trufe. De data asta m-am gândit că merișoarele ar putea echilibra cu aciditatea lor plăcută, crema dulce (pătrunjelul e dulce, țelina puțin sărată, păstârnacul e între ele). Dar, să vă spun cum puteți face crema asta:
Curățați legumele (două rădăcini de pătrunjel, o țelină medie, doi păstârnaci, o ceapă și doi căței de usturoi) și puneți-le la fiert în apă cu puțină sare. Când constatați că-s fierte, scurgeți apa de pe ele dar nu în chiuvetă ci într-un vas. Pasați legumele cu un blender și adăugați apă peste ele, treptat, până obțineți consistența pe care o doriți. Puneți o linguriță de unt și trei de smântână dulce în cremă și amestecați bine. Mai puneți sare dacă-i cazul. Pregătiți brânza, adică amestecați-o bine cu merișoare mărunțite cu cuțitul. Așezați brânza pe cruton și gata, aveți o cremă fensi-șmensi ca arătare, gustoasă ca gustare și destul de hrănitoare. Dacă nu aveți vreme să o faceți acasă, o puteți cere de azi până săptămâna viitoare, la Camino. Să fiți sănătoși.
PS: crema din imagine e făcută de Ciprian Tătaru, pe care încă nu l-am convins să gătească acolo în fiecare zi. Dar mai lucrez la problemă:).