Am redus porțiile și am avut grijă ca legumele să fie în proporție mai mare decât carnea. Asta s-a întâmplat în primele zile din programul Înapoi la ’90. Nu am simțit că-s mai flămând decât săptămâna trecută. Poate puțin, seara târziu. Dacă până recent mâncam de cină chiar și la ora 21.00, săptămâna asta m-am oprit la 0ra 19.00. După ora asta, cel mult un măr sau câteva felii de grapefruit. Dacă ar fi fost vară, îmi îngăduiam să mănânc mai târziu pentru că mergeam la somn mai târziu, așa, dacă adorm în jurul orei 23.00 – 24.00, nu vreau să mă pun în pat cu stomacul plin (ori cu senzația că ar fi plin). Azi am 112 kilograme. Încă nu am început programul de sport. Va începe de luni, cu ceva lejer. Și acum, că am încheiat darea de seamă pe săptămâna 1, să vă dau și o rețetă:
Ieri am făcut pulpe de pui. Nu m-am omorât niciodată după pane. Mi-au plăcut mereu fie pe grill fie la cuptor. a fost o zi mult prea urâtă pentru grill așa că am recurs la cuptor.
Lângă ele, legumele: roșii cherry, ceapă roșie (mititică), usturoi și zucchini, care-s un fel de dovlecei.
Am pus o mână de alune neprăjite (puteți folosi orice fel de alune), puțină sare, o mână de pătrunjel verde și două linguri de ulei de măsline în mojar. Și o lingură de boabe de enibahar și de coriandru, amestecate.
Am făcut o pastă cu care am frecat bine pulpele.
Am pus carnea și legumele într-o cratiță (atenție, mânerele trebuie să reziste la temperatură mare), le-am stropit cu ulei (două linguri), am turnat peste ele o cană de vin alb, le-am prăfuit cu piper și sare și am pus cratița în cuptor pentru o oră și jumătate la 160 de grade Celsius.
Cu un sfert de oră înainte de încheierea termenului, am pus în cratiță și ciupercile pe care le mai aveam în frigider.
A fost bun.