Acum câteva zile am postat pe Facebook un album care arată felul în care apare o figurină, un portret pe suprafața spumoasă a unei căni de moccacino. Știu că nu toți cititorii mei au un cont pe Facebook și mă gândesc că ar fi păcat să-i lipsesc pe aceștia de o posibilă bucurie, așa că postez povestea și aici (prima imagine e cu dedicație pentru doamna Maria Ursulețu de la Revista Biz).
Acum, că știm despre ce vorbim, să trecem la treabă: mai întâi se pregătește amestecul de moccacino.
Laptele e important. Am aflat că nu-i obligatoriu să fie gras ci mai bogat în proteine.
Laptele se încălzește/barbotează, adică se încălzește cu aer cald care iese cu presiune dintr-un tub.
Pentru a obține o spumă fină și lipsită de bule, cana cu spumă se lovește ușor de masă.
Se toarnă laptele peste moccacino.
Ultima mișcare e foarte importantă, ea pregătește pânza de lucru a artistului.De aici înainte trebuie să fii artist, să-ți meargă mâna, să ai imaginație și de bună seamă, să cunoști tehnicile specifice.
Simona, barista de la Cafeteca, este. M-a lăsat să fotografiez pas cu pas procesul acesta, lucru pentru care-i mulțumesc.
Dacă credeți că-i simplu, încercați și voi:). Eu mă chinui deja de ceva vreme și mi-am propus să nu mă las. Încă nu-mi ies ursuleții, scot tot porci, dar până la primăvară poate iese ceva din mine.
Gata. Să fiți sănătoși. Și să știți că figurinele se pot face și în cești cu cafea, nu doar cu moccacino, important e să aibă spumă.