Săptămâna trecută m-a apucat gătitul noaptea, afară. Mă rog, pe la 8 seara, dar era deja întuneric. Am făcut și poze, dar acestea au ieșit precum cele cu hiene și lei ieșiți la vânătoare după lăsarea nopții (de unde și titlul). Am utilizat din plin grill-ul. Cât depsre mâncare, n-a fost multă dar a fost bună. Și destul de sănătoasă. Iată:
Cotlet cu os, prăfuit cu piper pe o parte și pe alta, fript pe grill pe o parte și pe alta. Trei minute pe fiecare parte.
În tigaia de fontă am pus la înmuiat (o linguriță de ulei, o lingură de apă) o ceapă tocată mărunt și doi căței de usturoi tăiați în bucăți ceva mai mari.
După ce s-au înmuiat bine ceapa și usturoiul, am pus în tigaie niște fasole brună, gata fiartă. Pentru că am scos-o din conservă, nu am mai pus sare în mâncare, fasolea fiind deja sărată. Am mai pus împreună cu fasolea niște foi de salvie, puțin piper și puțin chimen.
Am mai pus peste fasole două linguri de roșii zdrobite și am lăsat să clocotească puțin. Practic, am obținut o iahnie.
De post, aș zice.
V-am mai spus, mie-mi place mâncarea de post, mai ales dacă are lângă ea o bucată de carne.
Am mai pus lîngă mâncare și un colț de pită neagră. Nu era neapărat nevoie, dar e bună dacă o tragi prin sosul din farfurie.
N-a fost chiar rea mâncarea asta.
Să fiți sănătoși.