I-am găsit ieri într-un supermarket (Lidl). Nu mă așteptam. Am fost luat prin surprindere. I-am cumpărat fără să mă gândesc, fără să mă uit la preț (7 lei/kilogram). Am știut ce voi face cu ei încă înainte de a ajunge la casă. Aveam deja toate celelate ingrediente, se potriveau perfect cu ideea de prânz ușor și fără complicații.
Un mănunchi de morcovi lila. Am citit pe net că morcovii erau în trecut mai toți așa, adică lila, și că abia prin secolul 17 au început să devină portocalii, grație unor încrucișări repetate făcute de olandezi. Nu-i bai, noi să fim sănătoși. La fel ca salata pe care am făcut-o pentru prânzul de ieri. Înainte de salată, am spălat, curățat și mâncat un morcov, doar așa, de distracție. Apoi am mai spălat un morcov, pe care l-am feliat cu cuțitul de curățat legume.
Un morcov a fost suficient. Pe ultimul îl ronțăi chiar în timp ce scriu postarea asta. Trebuie să recunoașteți că arată senzațional.
Pentru a ajunge la salată, am mai pus în farfurie roșii mici și colorate, dulci. Apoi frunze de spanac tânăr, bulgări mici de mozzarella, câteva felii de prosciutto crudo.
Sare, piper și ulei de măsline pe post de dressing.