Nu m-am trezit în dimineața asta cu impresia că a fi un inventator ori mai știu eu ce deștept, dar n-am mai mâncat mic dejun în felul ăsta și, până să aflu că au mai făcut și alții (și precis au făcut), mă bucur de noutate și descoperire. Când ai ingrediente puține la îndemână și vrei să ieși din rutină, nu prea ai de ales și ești nevoit să te joci, să improvizezi și să experimentezi. Așa am făcut și eu pentru acest mic dejun:
Am spart trei ouă și le-am bătut bine cu niște parmezan ras.
Am prăjit câteva felii de pâine.
Am mutat amestecul de ou și parmezan într-o farfurie care să permită accesul feliilor de pâine, în bol nu puteam (și nu puteam bate oul direct în farfurie, că era prea mul și dădea pe afară). Ignorați șunca din fundal, cum a apărut pe masă așa a și dispărut, s-a dovedit că nu-i nevoie de ea.
Am uns feliile de pâine cu brânză cu mucegai (doar pe o parte).
Am înmuiat feliile de pâine în ou cu parmezan pe o parte, adică pe partea fără brânză.
Am stropit cu ulei o tigaie antiaderentă și am prăjit feliile de pâine doar pe partea cu oul, un minut.