Cum se fac pastele de casă? Puteți afla de aici ori de aici. Ori de pe blogul meu, că mai fac și eu uneori. Cum se găsesc trufele v-am povestit cu ocazia vizitei de lucru din Franța. Cred în continuare că valoarea lor ca aliment e supraevaluată dar pot să le apreciez aroma și să mă bucur de ea când am ocazia. Am primit acum două zile de la prietenii de la Graf o cutiuță cu trufe negre plus o trufă albă (că-i sezon). Am folosit o parte din trufe la bufetul de acum două zile și cu ce mi-a mai rămas prin borcanul cu filet în care le-am depozitat, am făcut paste (nu cu toate, mi-au mai rămas de un sos pentru friptură). Simple de tot. Pastele le-am luat din bucătăria de la Camino, smântâna dulce la fel iar brânza de capră o aveam deja.
Trebuie să vi le arăt și din alt unghi, că-s tare drăguțe.
Am tăiat felii fine dintr-o trufă.
Am pus sâmântâna dulce pe foc, brânza împreună cu ea și în același timp, câteva frunze de arpagic. Am lăsat să se îngroașe puțin (cam trei minute).
Am adăugat pastele fierte și am amestecat (dacă aveți nelămuriri legate de cantități, pentru 200 de grame de paste am folosit 180 de mililitri de smântână dulce și 30-40 de grame de brânză de capră).
Am amestecat pastele cu sosul și am presărat feliile de trufă peste paste. Am amestecat și am stins focul.