După părerea lui Răzvan , supa pho e cea mai bună din lume. Alături de laksa, supa de găină pe care o face bună-sa și tom yum. Ieri am făcut pho bo, o supă vietnameză cu tăieței din orez și bucățele de vițel. Iată:
Am cumpărat oase de vită. pentru aproape 2 kilograme am dat 4 lei, la o măcelărie din cartier. Ele sunt necesare pentru zeamă. Le spăl, le pun la fiert pentru un ceas și folosesc supa obținută.
Pentru pho mai am nevoie de anason stelat, scorțișoară, două-trei șalote, usturoi și ardei iute.
Sos de pește amestecat cu sos de soia- obligatoriu. Legume chop suei – opțional. Muguri de soia, tot opțional.
Tăiețeii din orez pot să fie lați sau din cei subțiri. Eu am folosit subțiri de data asta. Cât despre carne, e foarte important să fie tânără și proaspătă.
Pentru completarea paletei de arome am folosit ghimbir proaspăt și arpagic.
Am pus la fiert tot ce v-am arătat mai sus, cu excepția cărnii, a legumelor chop suei, a ardeilor iuți și a tăiețeilor. Tăiețeii au mers la înmuiat în apă rece în timp ce carnea a stat la odihnă, la temperatura camerei, să se relaxeze fibra. Am fiert supa cam o oră, poate puțin mai mult.
După ce a fost gata supa, am pus într-o farfurie tăieței, legume, ardei iute, frunze de coriandru și pătrunjel tocate împreună cu câteva fire de arpagic.
Dacă vă întrebați unde-i carnea de vițel în poveste, ei bine, carnea de vițel, tăiată în fâșii foarte subțiri, se pune în farfurie peste tăieței și celelalte.
Am turnat apioi supă fierbinte peste cele din farfurie. Carnea s-a pătruns instantaneu dar a rămas fragedă, moale.
La urmă am pus în supă o frunză mare de busuioc, fără care, supa pho e ca gulașul fără chimen.
Pho-bo mai bună decât asta, n-am făcut niciodată. De fapt, nu am mai făcut. Dar o să mai fac. Să fiți sănătoși.