Azi am de prestat pentru un eveniment important. Important pentru beneficiar și la fel de important pentru mine, care trebuie să mă îngrijesc de mâncare. Nu o să vă dau tot meniul, să nu vă plictisesc cumva, vă arăt însă a zecea parte din el (mă rog, pe acolo), un mușchiuleț de porc în crustă din semințe de cânepă și susan negru. Iată:
Am marinat mușchiul (peste noapte) în zeamă de citrice cu sare, piper, coriandru, cuișoare.
Am fript carnea pe toate părțile, cam șase-șapte minute, într-o tigaie antiaderentă, cu un strop de ulei. După asta, am tăvălit-o prin semințele amestecate. Am pus-o apoi pe o foaie de copt și în cuptor (într-o tavă, firește) la 200 de grade Celsius pentru zece minute.
L-am lăsat să se răcească apoi l-am tăiat în rondele.
Am înfipt scobitori în fiecare bucată de carne, să le fie oaspeților ușor să mănânce (e un bufet pe model finger food, adică mănânci cu mâna iar piesele sunt mici).
Ce spuneți? Nu-i o idee bună pentru petrecerile de weekp-end cu neamurile și prietenii?