Ieri am filmat pentru Observator, știrile Antena1. Pentru un material legat de post și mâncarea de post. Am fost cu echipa de filmare la magazin, am povestit despre diverse lucruri bune de mâncat, apoi am venit acasă și am gătit pentru ei și pentru telespectatori. Am făcut un risotto bun-bunuț, de post. Am folosit pentru el doar orez, ceapă, usturoi, hribi uscați, ciuperci champignon proaspete, ulei de măsline, sare și piper. Și o frunză de busuioc la urmă.
Am pus mai întâi ciupercile de pădure în apă. Au nevoie de rehidratare, cel puțin zece minute.
Mazărea, congelată, nu are nevoie de niciun tratament. Am scos-o doar din pungă și am lăsat-o să stea până i-a venit rândul.
Am pus ceapa și usturoiul la încins, împreună cu puțin ulei. Odată cu ele, orezul (o ceașcă mare) și ciupercile de pădure. După ce a început să sticlească orezul, am început să torn peste el din apa în care au stat ciupercile, pe care am strecurat-o mai întâi printr-o sită foarte fină, ca să elimin impuritățile deranjante.
Am amestecat mereu în risotto, să iasă cremos. Cu trei minute înainte de final, am pus mazărea și ciupercile champignon tăiate-n bucăți mari. Apoi am luat risotto-ul de pe foc.
Am condimentat cu sare și piper, am stropit cu puțin ulei de măsline extravirgin și am rupt două frunze de busuioc pe care le-am amestecat în mâncare.
Pentru iubitorii de senzații tari, am amestecat în risotto și o jumătate de ardei iute, tocat.
Să fiți sănătoși.
Video
Update video