În ultimele luni de zile am adoptat un regim de viață usor diferit în sensul în care, de 2 ori pe săptămână, renunț la carne. Și drept urmare, ultimele luni de zile am început să simt tot mai puțin nevoia să manânc carne. Vegetariană sau vegană nu voi deveni vreodata, asta-i clar, nici nu cred ca e sănătos pe termen lung, dar am devenit mult mai selectivă cu proteina animală pe care o mănânc și în același timp am început să gătesc mult mai mult cu legume.
Această supă marocana e o mâncare la care papilele mele visează de mult. Gustul intens aromat e exact așa cum mi-am imaginat și pot spune că m-am îndrăgostit puțin de chimion pe care îl folosesc pentru prima dată. Pătrunjel proaspăt și puțin iaurt fac din această supă un fel de mâncare cu adevărat delicios, răcoritor dar consistent în același timp.
Aveți nevoie de: 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă, tocată, 2 căței de usturoi, tocați, 1 morcov, tăiat cuburi, 1 rădăcină patrunjel, tăiată cuburi, 1 rădăcină țelină, curățată și tăiată cuburi, 1 ardei gras roșu, tocat, 1 linguriță pudră de chimion, ½ linguriță pudră de chili, ½ linguriță turmeric, ¼ linguriță scorțișoară măcinată, ¼ linguriță ghimbir pudră, 2 rosii, curățate și tăiate cuburi, aproximativ 200g linte verde, spălată bine, 6 căni de apă, 1 lămâie, sare și piper după gust, pătrunjel și iaurt pentru servire.
Încălziți uleiul într-o oală suficient de încăpătoare. Adăugați ceapa și usturoiul și sotați 2-3 minute până devin ușor translucente. Adăugați morcovul, pătrunjelul rădăcină, țelina și ardeiul gras și continuați să gătiți câteva minute, apoi încorporați condimentele. Adăugați roșiile, lintea și apa, apoi asezonați cu sare și piper. Fierbeți pentru 20-30 minute până lintea se înmoaie, apoi adăugați zeama de lămâie și luați de pe foc.
Serviți supa caldă sau rece cu pătrunjel tocat și o lingură de iaurt.
Să aveți poftă!
Text&Foto: Oana Olguța Iliescu