CONCURS
De la grecii insulari am aflat că viața poate fi și simplă și frumoasă în același timp. Că mâncarea poate ajunge mai ușor la inima omului dacă-i lipsită de ornamente care se pot ușor agăța de conștiință. O să vă arăt azi o rețetă care a rămas lipit de mine după unica vacanță petrecută în țara măslinilor și a retsinei. Cu părere de rău (dar și cu părere de bine, că doar urmează să desemenz un câștigător) vă anunț că această rețetă e ultima din seria de cinci propuse de mine pentru a susține concursul Adi Hădean și Samsung îți aduc aminte de gustul vacanțelor tale, în urma căruia puteți câștiga o plită Samsung încorporabilă cu inducție (CTN464KC01) și un cuptor Samsung încorporabil, o bijuterie de utlimă generație cu care m-am jucat foarte frumos în utlimele zile (BQ2Q7G214). Pentru a avea o șansă, trebuie să postați un comentariu sau mai multe, în care să descrieți cât mai bine, frumos, convingător și/sau savuros o experiență culinară de vacanță, fie ea din țară ori străinătate (regulamentul e aici, vă recomand să-l citiți). Cam asta-i despre concurs. E bine să știți că acela/aceea care va câștiga, va primi chiar plita și cuptorul cu care am gătit aceste rețete (sunt cinci de toate). Mai puteți trimite comentarii la oricare dintre cele cinci postări până pe 2 Noiembrie ora 23.59 inclusiv, ce vine după, nu se numără:). Succes!
Ingredientele sunt puține și simple de tot: o felie de brânză sărată, câteva frunze de oregano, sare de mare, piper negru, frunze de busuioc, ulei de măsline și câteva roșii, ultimele din producția de anul acesta a grădinii mele.
Am amestecat sarea și piperul și le-am zdrobit împreună în mojar.
Le-am amestecat cu sarea, piper, busuioc, ulei de măsline și câteva frunze mici, delicate și foarte aromate, de fenicul.
Am pus tigaia din fontă pe plită, am pus foarte puțin ulei în ea și am pornit plita.
Am tapetat brânza cu frunzulițe de oregano și am pus-o în tigaia foarte încinsă (plita poate transmite o cantitate mare de energie într-o perioadă foarte scurtă de timp dacă e necesar, iar pentru a frige o bucată de brânză, așa trebuie să o folosești, nu vrei să ții brânza mult timp la o temperatură prea joasă, ea se va topi și pierzi textura).
Am tăiat brânza în cuburi pe care le-am amestecat cu roșiile.
Am șters apoi plita cu o cârpă uscată, la nici un minut de la folosirea ei. Cantitatea de căldură pe care o reține plita e infimă, n-ai cum să te arzi.
Gata salata. Curmalele sunt adaosul meu, s-au potrivit de minune. Contrastul dintre dulce și sărat m-a fascinat mereu și mă joc cu el de câte ori am ocazia.
Asta-i tot. Aștept ultimele povești culinare din vacanțele voastre pe parcursul zilei de azi, apoi concursul se va încheia. Rămâneți aproape pentru a afla câștigătorul. Abia aștept să iau toate comentariile voastre la citit (pe cele apărute până acum le-am citit deja dar le voi mai citi o dată mâine, pe toate-toate). Să fiți sănătoși.