Femeile-s topite după ciocolată (cu mici excepții, desigur). Cu acest adevăr ars în minte am pornit în căutarea unui nou desert, destul de ușor încât să-l poți mânca la oice oră, destul de bun încât să-l pot vinde dacă vreau, destul de fin, destul de bogat, destul de savuros. L-am făcut, și nici măcar n-a trebuit să inventez nimic, a trebuit doar să găsesc o combinație fericită. Iată:
Am folosit două cutii de cremă de brânză Philadelphia, ușor sărată. Am amestecat-o cu trei linguri de lapte îndulcit și condensat. Folosesc în continuare DeLatte (se găsește în Carrefour ori puteți comanda de pe site-ul produsului).
Am obținut o cremă densă, untoasă, cu gust dulce-sărat.
Am topit o tabletă de ciocolată simplă, neagră. Am amestecat-o cu trei linguri de smântână dulce.
Am lăsat ciocolata să se răcească puțin.
Am amestecat ciocolata cu crema de brânză apoi am pus desertul în pahare.
Am pus paharele-n frigider. Am mâncat desertul după câteva ceasuri dar poate fi mâncat imediat ce-i gata, fără probleme.
Am decorat cu flori de câmp comestibile, drăguțe dar fără rol în construirea gustului final al desertului.