Ieri, la finalul unei sesiuni de gătit de câteva ore, am făcut chocolate lava. A iești foarte bine, din prima. Am rememorat pașii și am încercat să-mi explic unde greșesc persoanele care-mi spun că nu le-a iești (stați liniștit, mi s-a întâmplat și mie să obțin un fel de brownie în loc de o prăjitură cu miez moale). Păi, să vedem:
-am topit trei tablete de ciocolată neagră (prin tabletă înțeleg o ciocolată obișnuită) cu două treimi dintr-un pachet de unt (adică 150 de grame)
-am amestecat într-un bol trei linguri de făină cu trei linguri de zahăr și cu trei ouă. apoi am mai pus un ou pentru că mise părea că-i prea groasă compoziția
-am amestecat ciocolata topită cu crema de ou/făină/zahăr
-am pus compoziția în cești de cafea
-am pus ceștile în cuptorul ÎNCINS la 200 de grade Celsius și le-am ținut acolo până când prăjitura a crăpat la suprafață, niciun minut în plus
Am scos ceștile și nu mi-am mai bătut capul cu extragerea prăjiturilor din cești. Probabil aici se rupe filmul în multe cazuri, adică ți se pare că prăjitura nu-i destul de coaptă pentru a putea fi scoasă din formă. Părerea mea e că dacă n-ai o formă din silicon, foarte flexibilă, e mai bine să mănânci prăjitura direct din forma în care ai copt-o, de bună seamă nu o să mai obții o brownie și te vei putea bucura de cele două texturi reunite-n chocolate lava. Să fii sănătos.