Am făcut salata asta (e o salată până la urmă) acum câteva săptămâni dar am văzut zilele astea că se mai află gogoșari în piețe iar ardeii, mai grași ori mai slabi, sunt peste tot. Așa că, dacă aveți vreme și poftă, puteți să încercați și voi să faceți ce vedeți aici.
Eu am copt gogoșarii pe grătar. Pot fi copți și pe plită, de bună seamă. Dacă aveți hotă. Bună.
Am presărat puțină sare peste ei, i-am lăsat zece minute sub un ștergar, să nu-mi frig degetele.
Am pus bulgărași de mozzarella într-un borcan. Am presărat fulgi de ardei iute peste brânză.
Am mai pus în borcan și câțiva căței de usturoi.
Am îndesat gogoșarii, o rămurică de rozmarin a venit în sprijinul aromei…
Am turnat ulei de măsline peste gogoșari și am pus capacul.
După trei zile în frigider, salata asta-i perfectă. E bună de pus lângă carne sau pe pâine prăjită ori lângă nite legume fierte. Nu stă mai mult de o săptămână, deci nu insistați, mai bine umpleți alt borcan. Să fiți sănătoși.