Am pus câteva poze pe Facebook acum câteva zile și am constatat că mai mulți oameni au recunoscut fie fața de masă fie blidul cu gogoși de la Vlaha. În concluzie, am zis hai, fie, să scriu despre asta, să se bucure cei cărora le plac fețele de masă ori gogșelele de acolo. Sau măcar să afle și alții că aproape de Cluj (ieși pe la postul de control din Gilău, în stânga) se află un loc în care poți să mănânci pe săturate, decent și aproape ieftin. De fapt, am calculat, tot ce-ți vedea mai jos a costat cam 30 de lei de persoană, noi fiind șase la masă (cred că nu apar apa, cafelele și oarece băuturi răcoritoare).
Am deschis masa cu pită și mujdei cu smântână. Pentru că eram rupți de foame după ce bătuserăm drumul până la Conacul secuiesc din Colțești. Acolo n-am găsit loc la masă, că-i celebru locul și trebuie să stai la coadă.
Ciolan, bine făcut. Am pe aici câteva rețete, alegeți una care vi se potrivește (asta dacă vă lovete pofta).
Iahnie vârtoasă, să hrănești un batalion de husari cu ea. Gustoasă dar prea densă pentru mine.
Iar ciolan. Pe varzî, de data asta. Bună varza, bună.
Prima dată-n viață când am mâncat ciorbă de burtă cu tarhon. Nu mi-a displăcut, e fină, dar tot nu mi-a trecutdorul de ciorbă de burtă. Oricum, fiind bucătărie ungurească, tarhonul e cumva la el acasă, e de acolo, nu te supără.
Gulyasul corect. am lăsat cartofii acolo, totuși. Că erau prea mulți pentru mine.
Atât de bun că merită două poze.
Desertul e lovitura de pedeapsă: gogoși cu dulceață de coarne și zahăr. Mici dar multe. Foarte multe. Am mâncat trei, de gust:). Mai mult n-am vrut, că mi-am propus să mă ridic de la masă ușor, chiar dacă bucătăria de Ardeal, mai ales cea apropiată de Ungaria, e destul de consistentă.
Clătita cu mac prinde ultima poză din postarea de azi. A fost foarte, foarte bună.
Acum vă întrebați probabil unde-i locul ăsta i cum îl cheamă pe el. Păi, am spus, e în Vlaha. Scie mare ESPRESSO pe clădire. Ocoliți, intrați în curte și vă aezați la masă. Sau puteți merge în interior dacă-i prea frig. Să fiți sănătoși.