Zilele astea o să vă dau trei rețete de desert, făcute într-un anume fel. Odată cu ultima dintre ele o să vă spun și de ce le-am făcut așa și nu altfel, ce am folosit, care-i provocarea din spatele lor. Sper să vă placă.
Încep cu o rețetă simplă, de pandișpan cu fructe de pădure. Eu am folosit afine dar puteți pune zmeură, mure sau merișoare.
Am început cu două gălbenușuri pe care le-am amestecat ușor cu o lingură de ulei.
Am pus și două linguri de zahăr și am continuat să amestec până am obținut o cremă ușor spumoasă.
Am bătut două albușuri cu o pișcătură de sare și două linguri de zahăr. Am obținut o spumă tare.
Am amestecat masa de gălbenuș cu două linguri de făină pentru prăjituri. Are suficienți afânători în ea din fabrică, nu a fost cazul să mai pun praf de copt ori mai știu eu ce.
Am încorporat spuma în amestec.
Am turnat amestecul într-o formă din silicon. Puteți folosi o tavă unsă sau, și mai bine, cu o foaie de copt în ea.
Am tăvălit o mână de afine prin făină.
Le-am presărat peste amestecul din tavă.
Am copt pandișpanul 25 de minute la 170 de grade Celsius. Cuptorul era deja cald când am pus tava în el.
După ce s-a răcit pandișpanul, l-am acoperit cu frișcă bătută din smântână dulce.
Am presărat afine peste frișcă.