Vineri a avut loc o nouă întâlnire cu cititoarele revistei Bucătăria pentru toți, mijlocită de Unisol. Ne-am revăzut după vacanță, am petrecut două ceasuri și jumătate într-o atmosferă relaxată și, lucru important, am gătit împreună. Tema întâlnirii: conservele.
Am pregătit vinete fripte (pe grătar dar se pot face și-n tigaie), amestecate cu ardei iute și usturoi, puse-n ulei. După ce le scoți din ulei le stropești cu puțin oțet, cu o pișcătură de sare și una de zahăr și le mai dai o lingură de frunze de pătrunjel tocate. Vinetele-s bune de să le mănânci goale. Sau pe pâine prăjită. Merg și pe post de salată și ca aperitiv.
În hărnicia lor, asistentele mele (pe bază de voluntariat) au umplut 70 de borcane cu telemea, cimbru și ardei iute. Am umplut apoi borcanele cu ulei. Telemeaua marinată e perfectă pe post de gustare sau ca și componantă a câte unui mic dejun.
Tot ele au curățat și pus în borcan usturoiul adus în poveste tot pentru a fi pus la marinat în ulei. Cât despre mine, aflați că-s bine, sănătos, că m-am simțit grozav în așa companie și că abia aștept întâlnirea următoare, cea de pe 19 octombrie. Să fiți sănătoși. Ei, uite cum era să uit: la finalul întâlnirii am vorbit puțin despre un produs nou Unisol, uleiul cu aromă naturală de unt. L-am primit pentru teste acum câteva luni, fabrica a scos o șarjă care se găsește în supermarketuri (l-am văzut cu ochii mei) iar eu o să vă arăt la ce l-am folosit și cum, zilele următoare.