Îmi plac ardeii copți. Aș mânca în fiecare zi. În fiecare anotimp. Vremea ardeilor cu gust de ardei e pe trecute dar mai avem o șansă. Putem să-i păstrăm în multe feluri. De exemplu, congelați (am pus cam 10 kilograme în congelator până la ora asta). Sau în borcan, cu ulei și mirodenii, așa cum vă arăt aici.
Alegeți ardei cu suprafețe cât mai netede. Se coc mai bine, se curăță mai ușor, nu se sprag la curățare (nu că asta ar fi o problemă). Apoi coaceți-i, fie pe grătar fie la tigaie (puteți chiar să-i frigeți la foc iute, cu un strop de ulei) fie pe o plită.
Presărați puțină sare peste ei și lăsați-i câteva minute acoperiți. Asta tot pentru a putea să-i curățați mai ușor.
Lăsați-i să se scurgă câteva ore. Apa nu-i un bun conservant. Din contră.
Mirodeniile pentru povestea asta sunt doar două: dafinul și piperul.
Puneți ardeii în borcane. Turnați ulei peste ei.
Aveți grijă să nu rămână bule de aer în borcan.
Evident mirodeniile nu se pun singure, deci va trebui să le puneți tot voi.
Borcanele trebuie să fie sterile. După ce puneți capacul, păstrați-le la loc întunecos și rece. Un borcan de 375 ml cuprinde cam 4 -5 ardei și 50-60 ml ulei. Asta-i povestea pentru azi. Ea vine cu drag de la bucătarul Unisol. Apropo, dacă intrați pe site, puteți participa la un concurs care vă poate aduce o ședință de gătit cu mine. La voi acasă. Să fiți sănătoși.