După cum spuneam ieri, săptămâna asta mâncăm mai la regim. Copt sau fiert. Fără multă sare, fără ardeiul iute pe care l-aș mânca și cu tort de ciocolată, fără piper. Pff! Sigur că pufnesc dar situația nu-i chiar atât de tragică. Și ca să mă credeți, vă arăt această friptură de vită:
O bucată de carne de vită (pulpă sau antricot), un morcov, o ceapă, o țelină mică, frunze de pătrunjel (de undeva trebuie să vină niște arome), trei boabe de enibahar zdrobite. Pentru garnitură, o jumătate de kilogram de mazăre. Și două linguri de smântână dulce sau o bucățică de unt. Sigur, lactatele nu-s chiar indicate deci puteți să le ignorați dacă vă aflați în situația care impune regim alimentar și să le folosiți doar dacă nu sunteți în refacere după o toxiinfecție sau o indigestie severă.
Tava cu carnea stă în cuptor două ore, poate două ore și jumătate, la 170-180 de grade Celsius. Mazărea, dată într-un clocot, se face piure cu ajutorul unui blender.
Friptura e suficient de moale, suficient de gustoasă și, pentru că nu a fost expusă căldurii grătarului sau prăjirii în ulei, e și suficient de sănătoasă.