Înainte de rețeta de azi vreau să vă anunț că SERVE (Clubul Cavalerilor) dorește să răscumpere cu orice preț (rețineți asta) Cuvee Charlotte, edițiile 1999, 2000 și 2003. Deci, dacă mai aveți pe acasă o sticlă de vin care se încadrează aici, contactați-o pe Roxana Sabău la adresa de e-mail rsabau arond serve.ro. Nu e vorba despre o retragere de pe piață (gen Toyota recheamă în fabrică 30 de mii de mașini pentru a face mici modificări la sistemul audio) ci de o răscumpărare, producătorul dorește să reintre în posesia sticlelor care au „supraviețuit” acestor ani.
Foarte mulți dintre oamenii pe care-i cunosc, se feresc să pună în aceeași oală carnea cu fructele. Dacă ai mâncat vreodată o combinație de felul ăsta și nu ți-a plăcut, e în regulă, nu-ți place – nu-ți place, asa-i treaba, dar să refuzi doar pentru că „mi se pare ciudat” cred că nu-i chiar în regulă, practic îți refuzi șansa de a descoperi că-ți place un lucru nou pe care-l poți exploata apoi în diverse forme atâta timp cât trăiești, îți refuzi o experiență din care ai de învățat (fie înveți că-ți place fie înveți că nu-ți place dar măcar știi de ce). Se întâmplă ca mie să-mi placă unele combinații între fructe și carne (unele nu-mi plac) așa că nu am ezitat să le dau o viață nouă unor nectarine care păreau că ar vrea să se strice în frigider. Le-am curățat, le-am tăiat în bucăți nu foarte mari și le-am amestecat cu boabele unui ciorchine de struguri.
Am apropiat de masă și mirodeniile pentru pastitsiada, în amestec se află mirodenii care merg perfect cu fructele (enibahar, cuișoare, scorțișoară, nucșoară, puțin zahăr, sare și piper, coajă de portocală uscată).
Am pus într-o tavă două pulpe de pui (întregi, spălate și curățate), 50 de grame de bacon mărunțit, fructele, mirodeniile, frunze de pătrunjel și o cană de apă. Am acoperit tava cu folie de staniol și am pus-o în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius. Am lăsat-o așa 35 de minute apoi am îndepărtat folia și am crescut temperatura la 200 de grade Celsius. După un sfert de oră am scos tava din cuptor.
Am obținut o friptură fragedă, aromată plăcut, înconjurată de un sos dulce care merge perfect cu orez fiert și fulgi de arde iute.
Da, s-a copt atât de bine încât osul a ieșit din pulpă ușor și curat. Să fiți sănătoși.