Update: 15.09, ora 20.03
Am așteptat până la această oră comentariile voastre. Vă mulțumesc pentru ele. Mi-au trezit amintiri, efect pe care cu siguranță l-au produs asupra tuturor, lucru care, iată, ne-a făcut un pic mai buni și un pic mai bogați. Cartea din biblioteca mea va pleca de data aceasta la Irina (tocmai i-am trimis un mail pe adresa cu care s-a înregistrat la comentarii). Vă mulțumesc tuturor.
Săptămâna trecută am fost la Albac, la Târgul Național de Turism Rural, manifestare organizată de autoritățile județene din Alba și de cele locale. Am fost invitat să fac parte din juriul concursului gastronomic, alături de Cosmin Toma, chef și interpret de muzică populară din Alba (mulțumesc pentru carte) și de Ștefan Pădure, fost vicepreședinte Angst și actual promotor al mâncării tradiționale românești.
Anul acesta, concursul culinar a avut ca temă prăjiturile, în două secțiuni, una dedicat deserturilor cu fructe de pădure, cealaltă dedicată deserturilor cu brânză. Am gustat o mulțime de prăjituri și prăjiturele, pandișpanuri, mălai, checuri, clătite, plăcinte pe lespede, ba chiar și câteva torturi. Am apreciat aspectul, gustul de bună seamă, caracterul tradițional dar și inventivitatea persoanei care a făcut prăjiturile (știți desigur că sunt partizanul reinventării bucătăriei românești). N-a fost ușor, toți participanții au luat concursul foarte în serios și s-au pregătit cum au știut mai bine. O să vă dau câteva poze de acolo și vă las cu o întrebare: ce deserturi tradiționale cunoașteți? Dacă răspundeți la întrebarea asta cu liniuță și adăugați o scurtă descriere a fiecărui desert (fără rețetă), vă puteți alege cu o carte culinară, din biblioteca mea. Sigur că o să dau cartea cui vreau eu, după criterii doar de mine știute (sunt convins că nu vom avea discuții pe tema asta). Voi alege câștigătorul în cursul zilei de mâine și-i voi trimite cartea prin poștă, cu condiția să-mi dea o adresă din România. Succes.