Vă propun de data aceasta rețeta mea preferată de creveți – simplă și de efect, cu o multitudine de arome care se îmbină perfect.
Pentru o porție am folosit: 200 gr creveți curățați, jumătate de ceapă, 2 căței de usturoi, sucul de la o jumătate de portocală, o lingură de vodkă, 100 ml bulion/suc de roșii, 100 ml. smântână lichidă, sare, piper negru și roșu și ulei de măsline.
Am spălat și curățat bine creveții și i-am lăsat deoparte.
Pentru sos, am început prin a căli ceapa, usturoiul și câteva boabe de piper roșu în ulei de măsline până ce s-au înmuiat bine. Peste am adăugat sucul de portocale și vodka și am lăsat să scadă până ce tot amestecul s-a îngroșat.
Am adăugat sucul de roșii și smântâna lichidă și am lăsat să se lege câteva minute. La final am adăugat creveții, i-am amestecat în sos și am lăsat 3-4 minute până ce sosul a început să se prindă de ei.
E o gustare minunată și ușoară, pe care o puteți servi ca atare, însă vă recomand să încercați alături de o porție mare (nu foarte) de tortilla chips (sosul de la creveți e demențial!).
Poftă bună!
Text&Foto: