Încep cu proiectul Farfurii Curate. A fost aprobat de Raiffeisen comunități și în consecință de ieri e oficial în cursă, aleargă pentru grantul de 5000 de euro pus la bătaie de Raiffeisen Bank. „Energizantul” care poate duce proiectul la final e reprezentat de voturile voastre. Acum e nevoie de ele. Vă rog să votați proiectul aici. Mulțumesc frumos. Înainte să trec mai departe, am un mesaj pentru „prietenii” care încearcă să umple de noroi munca noastră, pe la diverse colțuri ale internetului: dragilor, sunteți niște triști. Vă compătimesc. Și vă și invidiez puțin, e drept, dar nu pentru că ați fi deștepți ori harnici ci pentru că aveți atât de mult timp liber. Nu, nu vă pun linkuri, asta v-ar scoate din umbra anonimatului, vă spun doar atât: puneți mâna și faceți mai bine decât mine, ăsta-i singurul fel în care puteți oferi ceva bun comunității. Vă doresc succes.
Acum, la cererea publicului, voi vorbi puțin mai pe larg despre sfârșitul de săpătămână care a trecut. Am fost la Romaero și am gătit la standul Studio Kuxa. Ei vând mobilier de bucătărie (de fapt vând bucătării și vise frumoase) și au avut ideea de a anima standul expus cu ajutorul unui băiat care să gătească acolo, să arate că bucătăria funcționează. Acel băiat sunt eu. Mi-a plăcut mult să fiu acolo și să gătesc pentru ei și pentru oamenii veniți să vadă mobilierul din Salon. Mi-a plăcut să interacționez cu atât de multă lume și să aud de atât de multe ori „mmm, ce bun e, ce-i asta?”. Nu am loc ori vreme să vă povestesc aici despre tot ce am gătit dar pot face o selecție (ca să nu mai spun că multe dintre mâncăruri n-au mai prins poza de grup):
Salată grecească cu pâine neagră, ușor încălzită în ulei de măsline.
O supă cremă din dovleac plăcintar cu ceapă, țelină, roșii și ierburi aromatice.
Mălaiul dulce din care am făcut de două ori și pe care l-am servit cu lapte rece.
Omleta coaptă, adică neprăjită, cu coriandru, pătrunjel, arpagic și roșii cherry.
Hummus. Și din acesta am făcut de două ori.
Am făcut și câteva pizza, plus o pâinică umplută cu brânză și pancetta, din aluatul care mi-a rămas.
Fetele-s de la Cuptorul cu Actori. Aveau treabă acolo dar s-au oprit (de mai multe ori) să guste una-alta. Și m-au bucurat cu antrenul pe care știu să-l facă.
Supa cremă de cartofi cu crutoane din diverse șunculițe rumenite, aromată cu cimbrișor.
Pui tikka masala (am făcut și niște frigărui în stil indian dar nu apar în nicio poză).
Multă înghețată de banane, ba cu busuioc și mentă, ba cu ciocolată. Am făcut de 4 ori (cred, sau mai bine). Oul din poză e din altă rețetă:).
Salată din mai multe soiuri de roșii cu mozzarella și dressing din lămâie și ulei de măsline. Lângă ea, brioșe cu brânzeturi și mărar. Am făcut și brioșe cu ciocolată dar nici acelea nu-mi apar în poze.
Pui copt în crustă de parmezan cu piure de mazăre.
Supă cremă de roșii, cu multe legume.
Mușchiuleț de porc la grătar cu sfeclă coaptă.
Asta a fost (așa, pe scurt). Să fiți sănătoși.
Fotografiile au fost făcute cu un aparat Nikon D3000, obiectiv Nikkor 50 mm, f 1.8. Powered by Nikoniști.