Acum două seri am dat curs invitației unor prieteni și am mers la cină în vecini. Adică în cartier. Lucru bun. În definitiv, e un cartier frumos și-i plăcut să mergi pe jos. Te plimbi puțin după ce ai mâncat și poți să bei liniștit un pahar de vin la masă, că doar n-ai nevoie de mașină. Adevărata veste bună din postarea aceasta e că nu a trebuit să gătesc (asta nu înseamnă că dacă trebuia să gătesc era rău) ci mi s-a gătit. Un prieten a gătit pentru mine iar eu am stat cuminte și am luat notițe, am făcut poze și m-am documentat pentru postarea de azi.
Dacă vă întrebați deja unde-i mîncarea și când ajungem la ea, vă spun doar atât: seara a fost prea faină și nu vreau să sar peste etape. Una dintre ele a fost paharul de Moet de la început. Foarte plăcut. Senin, cum ar trebui să fie orice bun venit”. Apoi au urmat aperitivele, de inspirație italiană: roșii, mozzarella, prosciutto&melone, pesto făcut în casă.
Între timp, vinul roșu și sec se odihnea puțin înainte de felul principal.
Aici am părăsit masa pentru a mă putea apropia de sursa de foc. Nu am pus mâna pe nimic, am pus doar întrebări. Antricotul de vită (bucăți de câte 300 de grame, poate mai bine) a fost marinat într-un amestec de zeamă de lămâie, oțet balsamic, ulei de măsline și rozmarin. A fost nevoie de mai mult acid în marinadă pentru că timpul de marinare a fost scurt.
Carnea a fost friptă pe tigaia grill, fără ulei sau alte grăsimi.
Temperatură mare, aproximativ 20 de minute. În ultimele minute, carea a fost întoarsă de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă, timp în care prietenul meu a presărat peste ea sare mare și piper abia măcinat, lucru care a condus la formarea unei cruste subțiri dar gustoase la suprafața bucăților de carne.
Carnea a fost lăsată să se odihnească preț de câteva minute înainte de a fi tăiată și împărțită-n farfurii (de unde a dispărut cu viteză mare).
Lângă friptură am primit o salată crocantă și cu gust intens: Roșii, rucola, așchii de parmezan și ulei de trufe.
Mâncarea grozavă, vinul bun (am încheiat cina cu un rose care n-a mai apucat fotografia de grup, cum n-a mai apucat-o nici desertul, o salată de fructe foarte aromată), poveștile relaxate și glumele inteligente. Ceea ce vă doresc și vouă. Să fiți sănătoși.
Mulțumesc pentru experiență, Andrei și Genoveva.