Săptămâna trecută s-a încheiat cu petrecere. După desertul pe care l-am prestat la Camino a început să performeze un DJ (bun) și ne-am întins la povești pe ritm până după miezul nopții. Cumva meritam asta. Cumva meritam și starterul de petrecere pe care-l voi descrie mai jos și care-și are originea (probabil, nu-i atestată istoria) în zona petrecerilor studențești, la care trebuia să te îmbeți frumos, repede și tare. Sigur, n-a fost cazul aici pentru că ne-am purtat cu responsabilitate și am tratat starterul ca atare, adică nu am vrut să ne trimită la culcare ci doar să fie un aperitiv interesant. Am luat din piață patru pepeni mari (peste 10 kilograme fiecare) în care am turnat câte 700 de mililitri de vodcă, respectiv rom. Nu mai mult, să nu ne facem de râs din două felii de pepene.
Poți să torni în pepene ce fel de alcool vrei, doar să nu fie prea mult, că-i strici gustul. Trebuie să poți simți și gustul pepenelui când mănânci, altfel n-are farmec.
Am făcut niște „foraje” în pepene, cu ajutorul unui cuțit de scos sâmburii din mere.
Trei găuri pentru fiecare pepene.
Am destupat sticlele.
Am fixat pâlniile și am turnat alcoolul. Durează cinci până la zece minute să tratezi un pepene apoi trebuie să-l lași în frigider câteva ore bune, rotindu-l din oră în oră, să se răspândească alcoolul uniform. Merită.
Să fiți sănătoși și să mâncați cu măsură.