Dragii mei, am lipsit ieri, mi-ați lipsit și voi, dar tehnica m-a trădat, calculatorul meu a crăpat ușor (la a soft ori la hard, habar n-am, poate-i doar afectat de căldură, ca noi toți) și, fiind destul de izolat, n-am avut cu ce să-mi duc misiunea la îndeplinire. Apropo de misiune, sper că ați profitat de ocazia pe care v-am prezentat-o acum două zile și că sunteți deja cu planurile de vacanță în Grecia făcute. Și ca să nu deviez de la temă, dar și pentru că mai am ceva Metaxa 5* la dispoziție, am mai pregătit pentru voi o băutură de vară, răcoritoare și înviorătoare (atenție la măsuri, totuși). Pentru că are în rețetă pepene roșu, și pentru că am pornit cu ideea de aici, am botezat cocktailul de față exact ca-n titlul acestui articol.
50 ml Metaxa 5*
40 ml zeamă de lime
8 g miere
40 g miez de pepene roșu
4 cuburi de gheață, zdrobite ușor
un sfert de lime
90 ml apă minerală
Prepararea: împarte Metaxa în 2 părți egale. Toarnă o parte peste miezul de pepene roșu. Pune mierea în jumătate din cantitatea de apă, amestecă bine. Toarnă zeama de lime, restul de Metaxa, pune gheața în pahar, așază miezul de pepene (discuri, cubulețe, după cum dorești) pe gheață, toarnă restul de apă minerală peste și bucură-te de cocktailul tău. Decorează cu fății subțiri de castravete proaspăt. O umbreluță/scobitoare cu care să poți lua miezul de pepene din pahar, ajută.
Să fii sănătos.