Am primit de la mama doi dovlecei (nu dovlegei, acela-i un regionalism pe care-l respectăm și-l prețuim dar denumirea din dicționar e „dovlecel”) pe care i-am pregătit fix ca mai jos:
I-am tăiat rondele, am presărat peste ei sare și piper și i-am stropit cu puțin oțet balsamic.
Am pus rondelele pe grătarul încins și le-am ținut câte două minute pe fiecare parte.
Am extras niște usturoi din grădină și l-am curățat.
Am pisat usturoiul și l-am amestecat cu iaurt și ulei.
Am luat dovleceii de pe grătar.
Semințele de rodie sunt mai mult de decor decât de gust.
Nu știu dacă dovleceii la grătar merg cu bere (poate dacă-i lași mai mult, să se usuce bine) dar trebuie să vă anunț că la Cluj se petrece începând de mâine Caravana Staropramen (via Chinezu). Poate mergeți să beți o bere și pentru mine, având în vedere că-s plecat din localitate. Să fiți sănătoși.