Rețetă în 15 minute
Liberte, egalite, Tour de France (puneți voi accente pe unde le simțiți lipsa), ratatouille. Oui, ratatouille, dragii mei. Am făcut ieri. Am pus o versiune care-mi place în meniul unui restaurant pentru care lucrez acum (vă spun zilele astea) și, pentru că trebuia să închei ziua gătind, am facut o porție pentru două persoane la cină. Iată cum:
Am spălat legumele: un dovlecel din neamul zucchini, trei roșii relativ coapte pe care le-am lăsat fără pieliță, câteva roșii cherry pe care le-am ales pentru dulceața lor, o vânătă nu foarte mare, un ardei kapia, doi căței de usturoi și câteva cepe mici și aproape verzi.
Am scos semințele din ardei apoi l-am tăiat în rondele pe care le-am pus în tigaie cu câțiva stropi de ulei și puțină sare, pentru trei minute pe foc iute.
L-am tratat la fel ca pe ardei. Am presărat peste el sare și piper.
Am procedat la fel cu vânăta, împreună cu care am pus în tigaie și o jumătate de ardei iute.
Au urmat roșiile, ceapa, usturoiul și două linguri de apă.
Sosul a fost aromat cu busuioc proaspăt.
Am stins focul și am amestecat legumele cu sosul.
De ce am procedat așa? E important să păstrez aroma fiecărei legume în parte, e important ca bucățile să rămână ușor crocante, să aibă textură și ținută. Sosul are rolul de a le lega și îmbrăca pe toate.
Dacă folosești 2 tigăi, termini mâncarea în 15 minute.
Simplu, eficient. Să fiți sănătoși.