Dragii mei, nu vă ascund, prefer ciocolata în orice desert. Vanilia vine pe locul doi. Totuși, dacă-i vorba de înghețată, mă bucur în egală măsură și de vanilie, și de ciocolată. Zilele trecute am făcut o înghețată de vanilie (înghețată de casă, desigur). Vă arăt și vouă cum, poate vi se leagă de degete într-o zi fierbinte de vară. Cantitățile sunt pentru 6 porții, pozele-s pentru 12, voi urmați ce am scris și ajutați-vă de poze, o să fie bine. Dacă nu aveți mașină de făcut înghețată (eu folosesc una de la Nemox), folosiți congelatorul și o furculiță cu care să amestecați în vasul cu compoziție, cam de două ori pe oră. Rezultatul nu va fi la fel da’ măcar vă veți face o idee.
Amestecă patru gălbenușuri cu un plic de zahăr vanilat Bourbon și două linguri de zahăr pudră.
Amesteca bine. Cu un mixer merge mai repede.
Toarnă în amestec 100 de mililitri de smântână dulce. Omogenizează.
Despică o păstaie de vanilie, scoate semințele și pune-le, cu păstaie cu tot, în 200 ml lapte, pe foc potrivit.
Toarnă laptele cald (nu opărit) în fir subțire, peste ouăle cu zahăr și smântână dulce. Amestecă bine. Lasă să se răcească.
Toarnă compoziția în cuva mașinii, pune capacul și apasă pe buton.
Când începe să se solidifice amestecul, poți adăuga fructe de pădure, cubulețe de ciocolată sau orice altceva ai vrea să găsești în înghețată. E gata când e gata (cam în 30-35 de minute). Transferă înghețata în caserole și pune-o în congelator dacă nu o mănânci pe loc.