Cu ocazia vizitei de lucru, pace și prietenie a tovarășului Tudoran, poporul (adică eu) a adus prinos de recunoștință săvârșind ceea ce toți cei ce au fost vreodată La Mall cunosc sub numele de Aripicante-Aripicanteee.
Mai întâi am procurat aripile de pui. Le-am curățat și le-am spălat.
Multă mentă verde cumperi la un leu.
Pentru condimentare am folosit piper, enibahar, chimen, coriandru și sare. Pisate în mojar.
Am folosit și un ardei iute, tocat mărunt.
Am zdrobit și menta în mojar, împreună cu ardeiul și condimentele. Am adăugat și puțin ulei de măsline.
Cu pasta obținută am frecat aripioarele pe care le-am pus apoi într-un vas, le-am acoperit cu vin roșu și le-am pus în frigider pentru patru ore.
Am tras aripioarele în țeapă. Eu am folosit frigăruile pentru kebab de la Grillshop. Puteți să folosiți orice fel de frigărui, chiar și din lemn, dar pe acelea e bine să le lăsați cam o oră în apă, să se umfle și să ardă mai greu.
Normal, am pus aripile pe grill.
Le-am sucit, le-am răsucit și în cele din urmă le-am pus pe masă.
Le-am alăturat un sos picant, despre care voi vorbi cu altă ocazie pentru că are o poveste destul de lungă. Să fiți sănătoși.