Capunti sunt niște paste vândute în supermarketurile românești ca și cum ar fi din Puglia. E posibil ca așa să fie, nu cred că s-ar juca oamenii cu etichetarea. Eu unul abia aștept să ajung în Puglia și să întreb de ele. Acum două zile am răvășit dulapul din bucătărie în căutarea a ceva de mâncare (cred că asta ar trebui să fie probă la Masterchef, adică să faci mâncare bună fără mare lucru la îndemână). Am găsit o jumătate de pungă de capunti, o căciulie/măciulie de usturoi, ulei de bună seamă, fulgi de ardei iute și în frigider, o jumătate de borcănaș de pesto.
Am pus pastele la fiert în apă cu sare. le-am fiert opt minute.
Am strecurat apa de pe paste și le-am stropit cu puțin ulei.
Am pus trei căței de usturoi tocat cu cuțitul și câteva frunze de pătrunjel într-o cratiță. Cu câțiva stropi de ulei.
Am pus pastele în cratiță (atenție, usturoiul nu trebuie să se ardă, nici măcar să-și schimbe culoarea) și le-am ameestecat cu usturoiul, pătrunjelul, niște fulgi de ardei iute și lingurița de pesto extrasă din borcan.
Am mai pus brânză rasă peste paste și gata.
Simplu dar delicios. Și îndestulător.
Sigur, nu aveam carne în casă dar aveam vin:).
Nu aveam pahare cumsecade pentru un vin de felul ăsta da-mi cumpăr. Serios. Să fiți sănătoși.