Am făcut mâncarea asta în urmă cu ceva vreme. Azi m-a lovit gândul că se duce ștevia și o public degeaba la iarnă (nu se duce încă, stați liniștiți). Între timp s-a întâmplat un lucru bun, adică apar tot mai mulți cartofi noi care, iată, se suprapun cu ștevia, lucru din care nu poate rezulta decât o treabă delicioasă (sau „super de bună”, cum tot aud prin Cluj și mă distrez de fiecare dată când aud). Iată:
Spală cartofii și curăță-i. Dacă sunt cartofi noi, e destul să-i speli. Fierbe-i în apă cu sare.
Pregătește „verziturile”: ștevie, usturoi verde, ceapă verde, pătrunjel. Spală-le bine, pot avea pământ și gâze.
Îndepărtează nervura centrală a frunzei de ștevie, poate fi prea fibroasă pentru a da bine în mâncare.
Pune cartofii într-o tigaie cu puțin ulei. Rumenește-i.
Toacă „verziturile” și pune-le peste cartofi.
Roșii cherry, ulei de măsline, sare, piper – gata.