Acum două zile am făcut (după multă vreme) supă cremă de usturoi. Rețetă simplă, rezultat delicios. E un pic incomod să cureți atâta usturoi, dar merită.
Dacă vă întrebați „cât usturoi?”, răspunsul e pe farfuria din planul 2, cam opt căciulii. Lângă usturoi, ceapă, o țelină nu prea mare (are aroma puternică) și câteva fire de cimbrișor. Cartofii sunt pentru a obține corpolența supei cremă.
Piperul, uleiul de cânepă (puteți folosi orice ulei extravirgin) și roșiile uscate sunt podoabele acestei supe.
Am fiert ceapa, cartofii și țelina iar usturoiul l-am pus în oală abia după ce cartofii au fost fierți bine. Am fiert usturoiul doar 5-6 minute. În oală am pus și firele de cimbrișor, să fiarbă odată cu legumele. Și puțină sare în apă (important).
Smântâna dulce e opțională dar ajută. E bine să o temperați înainte, cu cremă din oală.
Roșiile uscate au intrat în supă abia la sfârșit.
Arome subtile, dulceață, consistență cremoasă. Nu mi-aș fi dorit nimic altceva de la ea.
Să fiți sănătoși.