Am făcut supa asta acum câteva săptămâni dar nu i-a venit vremea. Până azi. Dacă nu mai găsiți dovleac în supermarket (prin piețe cred că s-a cam isprăvit), țineți minte rețeta până la toamnă.
Am pus dovleacul (un kilogram) într-o oală cu trei litri și jumătate de apă. Împreună cu dovleacul, cam o jumătate de kilogram de morcovi, țelină, pătrunjel, ceapă și usturoi, curățate și tocate. Poate au fost 600 de grame. Am adăugat sare și am lăsat să clocotească.
Am pus blenderul în supă și am făcut crema. Destul de subțire.
Am temeprat trei linguri de smântână dulce cu supă din oală, am turnat-o în oală și am mai lăsat supa pe foc mic încă zece minute. Pe foc foarte mic.
Cine a vrut, a primit și niște kaiser rumenit. Să vă spun drept, a vrut toată lumea.
Am mâncat supa cu ciabatta și busuioc. Ar fi putut primi două picături de ulei de dovleac sau de reducție de oțet balsamic. Să fiți sănătoși.