Le-am oferit această rețetă prietenilor mei de la Hills, restaurantul din Bistrița cu care colaborez încă de la deschidere. M-am gândit că s-ar putea să vă placă și vouă, deci iat-o. Și apropo de rețete, dacă nu vreți să cumpărați pastele, puteți să le faceți singuri după această rețetă.
Pentru 1 porție de tagliatelle cu somon și mazăre aveți nevoie de 180 g tagliatelle proaspete, 80 g somon proaspăt, 50 g broccoli proaspăt, 30 ml ulei de măsline, 20 g mazăre congelată,120 ml smântână dulce, sare,piper, 5-6 frunze mici de busuioc.
Fierbeți pastele 2-3 minute în apă cu sare. Opăriți mazărea un minut
Tăiați broccoli în lamele și peștele în cuburi cu latura de 2 cm. Frigeți peștele cu puțin ulei de măsline câte un minut pe fiecare latură (4 minute în total) la foc mediu, presărați-l cu sare și piper și puneți-l pe o farfurie.
Frigeți broccoli în aceeași tigaie (mai adăugați puțin ulei dacă e necesar) două minute, adăugați mazărea, smântâna dulce și puțină apă de la paste. Lăsați să dea în clocot ușor și puneți pastele în tigaie. Amestecați bine și punți pastele pe o farfurie. Puneți somonul și frunzele de busuioc la final.