Dragii mei, am observat că și-n Sibiu sunt oameni care s-ar bucura de o întâlnire în jurul bucatelor. Nu am stat mult pe gânduri, mai ales că unii dintre ei s-au mobilizat foarte repede pentru a mă ajuta să găsesc un loc în care să gătesc. Locul se numește Pasaj și e în zona celebrului Pasaj al Scărilor (sibienii știu, pun rămășag). Așadar, pe 7 Mai, de la ora 19.00 (puteți întârzia un sfert de oră că n-o fi foc) ne vedem, mâncăm, ne veselim, ne cunoaștem (care nu ne cunoaștem deja) și ne împrietenim.
Întrebarea e: ce mâncăm? Vă propun un meniu testat deja pe alții, un meniu pentru care bag mâna-n foc (multă lume mi-a cerut rețetele).
La felul unu, o supă-cremă de gulii, cu sos pesto și semințe. Delicioasă.
La felul doi,o tocană câmpenească, scăldată-n vin, făcută la foc mic și potrivită lângă o mămăligă fiartă cu lapte și brânză. Rețeta asta e inspirată din meniul Authentic Food de la Marty Petit, din Cluj. Am mâncat ceva asemănător acolo (o găsiți în meniul de săptămâna viitoare) și mi-a plăcut atât de mult încât mi-am zis că ar fi păcat să nu guste din ea prietenii din Sibiu.
La desert vom mânca mousse de taronja, deja celebrul jeleu de portocale combinat cu frișcă naturală și proaspătă aromată cu vanilie.
Pentru că restaurantul Pasaj nu are un număr de locuri foarte mare, ar fi bine să faceți rezervări din timp. Numărul de telefon la care trebuie să sunați pentru a putea face rezervările e 369 437687. Prețul unui meniu complet este 45 de lei. Sper să ne vedem acolo. Abia aștept!