Vine week-end cald, am auzit „ca la meteo”. Urmează o vară lungă și chiar mai caldă decât week-end-ul. Probabil că postările mele cu înghețată și sorbeturi vor fi mai dese decât credeam. Acum două zile am făcut o înghețată de zmeură, ieri un sorbet de portocale, mâine precis mai fac o înghețată de ciocolată. Vă arăt azi înghețata de zmeură, pe care am făcut-o din fructe congelate (zmeura proaspătă e încă un pic cam scumpă). Am folosit varianta profesională a mașinii de făcut înghețată de la Nemox pentru că pe aceea o aveam la îndemână, însă diferența dintre ce poate mașina profesională și cea de uz casnic nu se regăsește în gust ci doar în viteza de execuție (+alte detalii tehnice care țin de afacere, lucru e cre nu-l urmărim acasă în mod direct).
Am mărunțit zmeura (500 de grame), așa congelată cum era. Nu m vrut un piure fin, am vrut să regăsesc bucățele de zmeură în textura înghețatei.
Am bătut patru gălbenușuri cu 180 de grame de zahăr pudră.
Am încălzit 250 de mililitri de lapte pe care l-am turnat apoi peste gălbenușuri.
Am adăugat 100 de grame de smântână dulce grasă și am amestecat bine.
Am turnat compoziția peste zmeură.
Am amestecat și am lăsat compoziția să se răcească bine.
Am turnat compoziția în cuva mașinii și, evident, am pornit-o.
Un sfert de oră mai târziu…