Mi-am propus să încep cu începutul dar pe cuvânt că nu știu unde-i capătul cârnatului de vești pe care vreau să vi le dau. Să vedem:
Ieri am petrecut o zi lungă în Primăria Cluj Napoca. Pe de o parte pentru a rezolva lucruri legate de proiectul cu alimentația sănătoasă în grădinițe (apropo, treaba merge înainte și asta-i singura veste pe tema asta), pe de altă parte pentru a pune la punct detalii legate de parteneri, sponsori și promovare cu ocazia acțiunii Frigăruia bloggerilor, care se va petrece la prima ediție a Zilelor Municipiului Cluj Napoca, pe data de 28 Mai, de la ora 17.00 pe strada Mihail Kogălniceanu. Frigăruia bloggerilor e un proiect la care visez de ceva vreme și care se va concretiza acum, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca și cu participarea extraordinară a blogerilor clujeni. Îi voi numi aici pe Florica și Zicu de la TVDece, Lorand Minyo, Ruben Kislaki, Groparu, Anda Călinici, Dan Ciulea, Alex Ursa, Daniel Rus, Dragos Mone, Bogdan Besliu, Vlad Cucu, Alexandra Craciun de la Urban Gourmet, Cristian Gog, Alex Bartiș, Marian Hurducaș, Raluca Crisan, Psaico și alții care vor apărea în listă în zilele ce vin. Va fi cea mai mare frigăruie care s-a făcut până acum (eu nu am știre de altele mai mari și am căutat din greu, dacă găsiți voi așa ceva, vă rog să-mi spuneți), va avea 100 de metri în linie dreaptă, va fi din carne de pui combinată cu cârnați afumați, oarece slană sau bacon, să alunece mai bine, ceapă din belșug și ardei gras. Va fi rotită deasupra unui jar de cărbuni (cu ocazia asta o să facem și cea mai lungă vatră care s-a făcut vreodată) și va fi condimentată cu sare, piper și un amestec supersecret de plante aromatice. Va fi stropită cu bere. Ca să vă faceți o idee, pun mai jos o poză cu frigăruia de 20 de metri pe care am făcut-o acum câțiva ani la Oradea. Ca să aibă și prietenii jurnaliști o bucurie, avem și o listă (incompletă) cu materiale necesare:
MATERIALE NECESARE
– bară de inox diametrul 8 mm – 100 de m
– suport de susţinere pentru frigăruie – 120 m fier beton
– plăci de OSB pentru o masă de 100 de m
– structură metalică pentru masa frigăruii (garduri metalice)
– cărămidă pentru canalul de ardere (3200 cărămizi)
– cărbuni (250-260 kg)
– 10 butelii cu gaz şi arzătoare
Necesar de ingrediente pentru frigaruie
– 200 kg carne piept de de pui, sau pulpa de pui fără os
– 40 kg cârnat afumat
– 20 kg kaiser
– 40 kg ardei gras
– 50 kg ceapa alba/roșie
– 5 kg sare
– 3 kg piper alb macinat
– 3 kg fulgi de ardei iute
– 3 kg busuioc uscat
– 2 kg rozmarin uscat
Detalii vor mai veni.
Vestea numărul 2 e că mâine de la ora 16 voi fi în emisunea lui Vlad Petreanu de pe B1Tv. O să-mi spun părerea despre vegetarianism, așa, după mintea mea de carnivor.
Vestea numărul 3: duminică seara, de la ora 21, voi apărea în emisiunea pe care o realizează Carmen Avram pentru Antena3, În premieră. Un segment al emisunii e despre bloggeri, mi s-a făcut loc acolo alături de Bobby Voicu și de Chinezu (e posibil să apară și alți bloggeri dar cum n-am văzut promo-ul și cum n-am alte confirmări, nu vreau să spun prostii).
În curând o să vă spun și de ce mă tot duc săptămânal la București și conduc printre dinți (înțelegeți ce vreți din expresie) pe drumurile înguste ale patriei. Deocamdată pot să vă spun doar că are legătură cu mâncarea și că mâine dimineață la ora 5 voi fi din nou pe drum. Să fiți sănătoși.
Vestea asta îmi place foarte tare! E vorba despre o campanie care trebuie să ne ajute să mișcăm copiii din fața televizoarelor. Eu aș extinde ideea/acțiunea și m-aș referi la toate monitoarele, nu doar la tv. Via Chinezu.