Poți să faci curry cu chiftele? Sigur că poți! Mai întâi faci chiftelele (apropo, e o idee bună să faci chiftele și să le congelezi pentru a le folosi într-o zi când n-ai vreme de stat în bucătărie): frămânți bine 300 de grame de carne de vită, 200 de grame de carne de porc, o lingură de pesmet, un ou, o lingură de pătrunjel tocat, puțină sare, puțin piper, o pișcătură de chimin arăbesc. Apoi, odată modelate chiftelele….
Încingi o tigaie, o stropești cu ulei și așezi chiftelele în ea.
Pui în tigaie un vârf de linguriță de chimion (arpagicul murat e opțional)…
După șase-șapte minute, întoarceți chiftelele. Puneți două linguri de pastă de roșii, o linguriță de garam masala, una de tikka masala și, dacă aveți de unde, o linguriță de pastă de ardei iute.
Adăugați 300 de grame de lapte de cocos. Dacă e solidificat, adăugați și o ceașcă de apă caldă. Lăsați să fiarbă încet, cinci minunte. Mâncați cu orez.