Am găsit o rețetă de brownie la Gordon Ramsay, am scos ceva, am adăugat ceva și a apărut desertul pe care-l vedeți aici. Brownie e un desert simplu, însă, ca la mai toate prăjiturile, e musai să respecți câteva lucruri esențiale, dacă vrei să iasă decent. De exemplu, în acest caz, să folosești ciocolată neagră, cu procent mare de cacao. Ori să nu pui prea multă făină. Sau să nu o coci mai mult decât trebuie. Să vedem ce spune rețeta de azi:
Pentru o tavă cu diametrul de 25 de centimetri am folosit 280 de grame de ciocolată neagră, 280 de grame de zahăr, 280 de grame de unt, 100 de grame de făină, trei ouă mari, două plicuri de zahăr vanilat Bourbon, 50 de grame de cacao, 150 de grame de ciocolată cu lapte (albă și neagră), 120 de grame de magiun.
Mai întâi am aprins focul în cuptor (180 grade Celsius) și am uns tava cu unt.
Am rupt ciocolata cu 70% cacao în bucăți și am pus-o la topit împreună cu untul. Am folosit o cratiță cu fund dublu. Puteți face asta pe baie de aburi.
Am amestecat zahărul cu zahărul vanilat.
Am bătut zahărul cu ouăle până am obținut o spumă nu prea tare.
Am făcut amestecul de făină și cacao.
Am mărunțit ciocolata cu lapte.
Am amestecat ciocolat topită cu untul (lăsate la răcit) cu spuma de ou și zahăr apoi am încorporat în compoziție ametecul de fină și cacao.
Am adăugat și ciocolata mărunțită.
Am turnat compoziția în tavă și am us magiunul din loc în loc, acoperindu-l cu compoziție.
Am copt prăjitura 25-27 de minute.
Am lăsat-o să se răcească înainte de a o tăia.