Ieri am făcut ciuperci cu sos de Brie, o brânză franțuzească, mucegăită fin la suprafață, gustoasă și deloc slabă. Pașii sunt simpli, ingredientele puține. Și un copil ar putea face asta:
Ciupercile au fost champignon (două culori) și pleurotus.
Brânza a fost atacată înainte să-i fac poză.
Dacă de roșiile cherry mă puteam lipsi (le-am convocat din rațiuni estetice), de smântâna dulce nu aveam cum.
Am șters ciupercile cu un șervet uscat. Le-am tăiat în bucăți mari și le-am pus în tigaia încinsă, împreună cu roșiile și două lingurițe de ulei.
După un minut am adăugat brânza.
După alt miut am adăugat smântâna, am condimentat cu sare și piper, am lăsat să clocotească un minut și am stins focul.
Am lipit de mâncarea asta două felii de pâine neagră și deasă.
Fără carne dar gustos și sățios.
Vă ia cel mult cinci minute să preparați felul acesta de mâncare. Dacă nu vă place Brie, puneți orice alt fel de brânză care se topește frumos.
Să fiți sănătoși.