Îmi rămăseseră câteva pulpe coapte, de la masa de prânz a zilei anterioare. Le-am găsit un rost. Îmi place când reușesc să fac asta, uneori merge, uneori e bine să fie așa. Înainte de a trece la povestea salatei, vreau să vă spun că am făcut pozele pe întuneric, fără lumini, jucându-mă cu setările aparatului (ISO, F). Dacă foloseam un trepied, ar fi fost mai bine, din păcate, când gătesc și fac poze, nu pot să folosesc trepied. Iată cum arăta seara aceea:
Apoi am mărit ISO cât am putut, sm mers cu F la 1.8-2 și cu timpul de expunere cât am putut de mult, cât să nu-mi iasă pozele mișcate. N-am mai știut cum să controlez balansul de alb așa că l-am lăsat pe auto. Și am început:). Pulpele: le-am luat pielea și am dat jos carnea de pe os.
Salata: de două feluri. Spălată, scuturată.
Dressing: mascarpone, sare, piper, ulei de măsline, zeama dintr-o jumătate de portocală, o linguriță de muștar boabe.
Amestecate bine cu o furculiță, diect în farfuria în care am montat salata.
Adaos: o jumătate de măr, baghete stropite cu zeamă de portocală.
Așadar: frunzele de salată, baghetele de măr, 3 roșii cherry, puiul, câteva așchii de Grana Padano, puse peste sos, amestecate ușor.