Update: aseară a avut loc gala concursului Blog de blog, pe blogul Luciei Verona. Am fost în juriu, deci am o vină în stabilirea clasamentului final:). Intrați aici să vedeți care-s laureații.
Scurt, simplu, gustos. Nu te saturi cu ea dar poate constitui deschiderea unui prînz cu patru feluri, în porții bine dozate. Mă refer la crema de gulii și țelină. Îmi place grozav și o fac de două-trei ori într-o lună. Iată cum:
Fac rost de gulii (de obicei le cumpăr).
Nici țelina nu-i o problemă, se găsește peste tot.
Semințele de dovleac sunt un supliment pe care-l pot cataloga ca fiind cel puțin interesant.
Smântâna dulce face crema….cremoasă.
Mai întâi curăț guliile și țelina și le fierb în apă cu sare.
După ce s-au copt, pun blenderul pe ele.
Adaug smântâna dulce și mai mixez puțin.
Prăjesc foarte puțin semințele, cu sare și piper, fără ulei, în tigaia antiaderentă. Cam 20-25 de secunde.
SeminÈ›ele-n cremă, o linie de ulei de măsline extravirgin È™i…gata.
Zic să încercați măcar o dată. Ce vă costă?
Să fiți sănătoși.