Ce spuneți de o rețetă de tocană un pic mai altfel? Dacă v-am făcut curioși, ei bine, vă propun o rețetă de tocană de caracatiță, garnisită cu rondele de măsline și îmbrăcată într-un sos de oțet balsamic cu miere. Nu-i așa ca sună interesant? Dar să vedem ce trebuie făcut.

Ingrediente
- 1 kg caracatiță
- 4 linguri ulei de masline
- 2 cepe roșii mari
- 3 căței usturoi
- 120 gr măsline
- 3 foi de dafin
- 3 linguri oțet balsamic
- piper
- fulgi de chilli (opțional)
- 2 linguri miere
- pătrunjel proaspat

Pregatire tocană de caracatiță
Am început prin pregătirea caracatiței, am spălat-o bine de tot, să nu cumva să mai rămână nisip, am tăiat tentaculele și am pus capul de-o parte. Am tăiat fiecare tentacul in bucățele mici și le-am mai trecut odată prin apă.

Le-am lăsat la scurs. Separat am pus uleiul de măsline în tigaie, la foc mediu și l-am lăsat la înfierbântat, am tăiat cepele julliene și le-am trântit în tigaie.

Cât ceapa s-a pătruns, am tăiat măslinele și le-am adăugat în tigaie, împreuna cu usturoiul. Am lăsat la călit 3-4 minute, după care am adăugat bucățile de caracatiță, foile de dafin, oțetul balsamic, piperul, fulgii de chilli și mierea.

Am amestecat bine, cât să se combine aromele și am lăsat la fiert 60 de minute, cu capacul pus peste tigaie. Nu am pus sare deloc, pentru că, sucul lăsat de caracatiță e destul de sărat.

În final, caracatița trebuie să fie fragedă, să se topească în gură, iar sosul de oțet să fie dulce acrișor. Noi am servit-o cu orez, iar peste am pus pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.
Enjoy!
Până la următoarea rețetă ne vedem pe Instagram.
Zi faină cu mult spor,
Găsiți aici rețete de alte tocane.