Vestea bună 1:
În Noiembrie 2010, spre final, înainte de a începe programul Înapoi la ’90, aveam 120 de kilograme fără câteva zeci de grame. Lucru grav (1.89 m, 33 de ani). Mi-a fost ușor să iau decizia de a schimba ceva, nu mi-a fost ușor să schimb ceva. Am început să tai din porții (mâncam mult prea mult) și la aproape două săptămâni după ce am început să mănânc mai puțin, am început să merg la sport. Au urmat sărbătorile de iarnă. Am privit perioada asta puțin speriat. Pauză de sport, multă mâncare-motive serioase de îngrijorare pentru orice gras pocăit (sper să fie înțeleasă corect expresia). N-am slăbit pe perioada sărbătorilor dar nici nu m-am îngrășat.
La începutul anului, am început sesiunile de fat burn (am renunțat la tae bo, nu pentru că nu mi-ar fi plăcut ci pentru că fat burn e tae bo înmulțit cu trei). Am alternat efortul intens cu pilates, tonifiere musculară și mai nou strike zone, un complex de exerciții nu foarte explozive (cel puțin așa a fost prima ședință, cea de acomodare) dar suficient de solicitante. Nu m-a cucerit din prima disciplina asta dar m-a făcut să vreau să descopăr mai mult. O să revin cu amănunte după următoarele două ședințe. Eh, oricum ar fi, în dimineața asta m-am cântărit din nou. Am 106 kilograme. Faceți voi socotelile.
Vestea bună 2:
Ruxandra a organizat un concurs pe blogul ei. Mistertwitter. Sigur că-i prilej de amuzament și încă o ocazie ca noi, băieții, să ne tachinăm între noi. Lucru pe care-l facem oricum, dar măcar acum avem motiv. Am trecut de prima selecție și în acest moment se desfășoară semifinala. N-am trecut prin asta singur, ci grație voturilor voastre, de care am nevoie și pentru a ajunge în finală. Așadar,vă rog să mă votați, fie că aveți ont de Twitter fie că nu. Apoi intrați pe pagina mea de Facebook să vedeți ce am oferit la schimb:). Mulțumesc.
Vestea bună 3:
Ieri am făcut o supă cremă din legume și ciuperci. Lucrurile au mers repede, chiar dacă am vrut să folosesc supă de pui în loc de apă. Am socotit mereu că supa de carne (ori cea de oase) dă o savoare deosebită supelor-cremă. Din acest motiv, și pentru supa mea de ieri am făcut mai întâi o supă de pui. Am folosit aripioare, pentru că au oase și din oase vine savoarea. Am pus aripioarele în apă rece, cu sare, scorțișoară, cuișoare și piper boabe. Le-am lăsat să fiarbă 20 de minute apoi le-am scos din supă.
Țelină, ciuperci champignon, un dovlecel, un cartof mic, 4-5 căței de usturoi. Toate într-o oală, cu puțină sare. Aproape acoperite cu apă (am folosit doar o cană de apă, să le fac mai mult în aburi decât fierte). Am dat focul tare și am pus capacul pe oală. Am lăsat oala pe foc aproape 20 de minute, până a intrat scobitoarea ușor în legume. De aici trebuie să înțelegeți că în 20 de minute am avut și supa și legumele pregătite, nu că am pierdut 40 de minute.
Am pus și niște boabe de fasole (din conservă, deci gata fierte) peste restul legumelor, și o ceașcă de roșii zdrobite. Am turnat supă de pui și le-am făcut pe toate cremă, cu blenderul.
Am ornat supa cu frunze de pătrunjel și busuioc și am întregit-o cu foarte puțină smântână (era destul de întreagă, am folosit smântâna mai mult de dragul contrastului). Pâinea neagră e opțională.
Opțiuni de servire sunt multe. Am încercat și varianta cu germeni și puțin ulei de măsline extravirgin.
Să fiți sănătoși.