Uneori am bucuria de a găti pentru prieteni. Încerc să-i surprind cu ceva chiar și pe cei care-s mai greu de surprins. Săptămâna trecută am avut ocazia de a „construi” ceva un pic mai altfel, pentru un prînz. Din păcate n-am poze din timpul preparării, sper să vă mulțumiți cu descrierea în detaliu și cu pozele de la final.
Mai întâi am pus la marinat câteva rondele de mușchi de porc (în zeamă de citrice, cu piper, puțină sare, enibahar și cuișoare). Apoi am făcut budinca Yorkshire, după o metodă văzută la Jamie Oliver. Adică am pus în blender o cană de făină, una de lapte, un ou și o pișcătură de sare. Le-am mixat apoi am turnat amestecul într-o tavă pentru brioșe încălzită pe care am pus-o în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Într-un sfert de oră aveam budinca.
Am fiert trei-patru cartofi pe care i-am mixat apoi la turație mare cu o lingură bună de unt topit și două de smântână dulce, cu puțină sare. Am obținut spuma de cartofi. Cât timp s-au petrecut toate astea, am fript mușchiul de porc pe o parte și pe alta (câte trei minute pe fiecare parte) apoi l-am pus cu tigaie cu tot în cuptor, lângă budincă. Am tăiat bucăți mari de piept de pui, le-am prăfuit cu piper și le-am pus într-o tigaie, cu o linguriță de ulei, o ceașcă de apă și o mână de prune uscate, fără sâmburi.
Când a fost gata budinca a fost gata și mușchiul de porc. Până s-au odihnit, am isprăvit cu puiul. În sensul că l-am scos din tigaie (era deja pătruns și rumenit) și am pus trei linguri de smântână dulce peste prune. Am adăugat puțină sare, am lăsat să dea în clocot și gata. Asta a fost tot. Dacă aveți nelămuriri, aștept comentarii. Mulțumesc, să fiți sănătoși.