Viața omului e și așa și așa. Și cu spanac proaspăt, și cu din cel congelat. Zilele trecute am avut ocazia, după multă vreme, să gătesc spanac congelat. Sigur, din spanacul congelat nu poți face salată, poți în schimb să faci o garnitură decentă pentru pește, pui, porc, curcan ori chiar vită. Să vă povestesc însă de la început:
Am plecat cu povestea de la niște pulpe de pui, cu os dar fără piele, pe care le-am tăvălit prin ulei cu ardei iute și pe care le-am pus apoi în tigaia mea de fontă.
Am mai pus lângă ele câteva roșii dulci, câțiva căței de usturoi cu tot cu coajă, să se coacă încet și frumos, un ardei iute feliat, sare și piper.
Am turnat o cană de vin alb în tigaie.
Am pus trei-patru lingurițe de muștar boabe peste carne și am pus tigaia-n cuptorul încins. 180 de grade Celsius, 40 de minute.
Odată coaptă carnea, am stins focul dar am lăsat tigaia în cuptor până am pregătit garnitura.
Am tocat trei căței de usturoi și i-am pus într-o cratiță împreună cu două linguri de unt.
După ce s-a topit untul, am pus spanacul. 800 de grame (masă pentru 4).
Am stors o jumătate de lămâie peste spanac, am presărat puțină sare și puțin piper, am pus capacul și am mărit focul.
După cinci-șase minute am pus trei linguri de smântână în cratiță, am amestecat bine și am luat mâncarea de pe foc.
Destul de colorat, destul de sănătos.
Am pus roșii, usturoi copt și câteva frunze de ridiche peste pui. Succes.