Nu-i rețeta autentică de meatballs&pasta pe care o vedeam în filmele americane cu gangsteri de origine siciliană dar seamănă pe undeva și, oricum, a ieșit atât de bună mâncarea făcută după rețeta asta încât cu siguranță o să mai fac. Am încercat să mențin lucrurile la cel mai simplu nivel posibil. Dacă am reușit sau nu, o să-mi spuneți voi.
Am adunat pe lângă mine tot ce am crezut că o să-mi trebuiască: paste, ouă, usturoi, pesmet…
Da, pesmet. Ajută la legarea chiftelelor și le să dă o textură aerată, ușor pufoasă.
Miezul unei felii de pâine, înmuiat și apoi stors, ajută pesmetul.Fac o echipă destul de bună. Cât despre sucul de roșii, e esențial.
Aromele le-am luat de la capere, piper roșu și piper verde, dafin și usturoi.
Carnea am luat-o de la măcelarul meu preferat care mi-a făcut un amestec din vită și porc, foarte bun și bine proporționat.
Am pus ouăle, pesmetul, miezul de pâine și puțină sare peste carne. Am adăugat un cățel de usturoi dat prin răzătoare.
Am frământat bine.
Am făcut chiftelele, cu mâna unsă cu ulei, să nu se lipească de mine:). Le-am pipărat și le-am lăsat la rece 20 de minute, să se odihnească și să le dau timp aromelor să se întrepătrundă.
Între timp am pus la fiert sucul de roșii cu mirodeniile (un litru și jumătate de bulion).
Am pus apoi chiftelele în sos și le-am lăsat să fiarbă în clocote mici timp de o oră.
Am fiert pastele, penne de data asta. Am pus chiftele și sos pe ste paste și puțin parmezan.
Apoi am mâncat.
Să fiți sănătoși.