Acum câteva zile m-a apucat pofta de umplut lucruri. Am început cu o pâine (na, că v-am spus deja la ce să vă așteptați) și am continuat ieri cu doi dovlecei mici. Puteau fi zucchini, de data asta au fost doar dovlecei. Am făcut o mâncare simplă, de fapt două foarte simple, una pentru vegetarieni, una din contră. Iată cum:
Pentru cei vegetarieni am folosit doar dovlecel, pere, ardei gras, parmezan și pătrunjel plus un pic de sare, un pic de piper.
Pentru ceilalți am folosit pui (pulpă) tras la tigaie un sfert de oră după ce a fost tăiat cubulețe. Cașcaval și pătrunjel.
Am despicat dovleceii pe lungime.
Am scos miezul din dovlecei. Operațiunea asta poate fi făcută și cu o lingură simplă.
Am tăiat cubulețe o pară și puțin ardei. Le-am amestecat cu miez de dovlecel, tocat și el, cu sare și piper, cu pătrunjel și parmezan.
Am mai presărat niște parmezan peste umplutură.
Pentru celelalte două jumătăți am amestecat puiul cu dovlecel tocat, prune uscate, cașcaval dat rpin răzătoare și pătrunjel.
Am încins cuptorul la 180 de grade Celsius, am pus dovleceii într-o tavă pe foaie de copt și am dat tava la cuptor pentru 18 minute.
Mie mi-au plăcut mai mult decât cei cu pere, dar numai pentru că-s carnivor.
Altfel, buni și aceștia, delicioși aș putea spune, doar că ar trebui să mănânc o stivă mai mică pentru a ști că am mâncat.